חלק מהקסם בכל טיול הוא להכיר את המקומות המיוחדים של האזור, את אלה שלא כולם מכירים, אלו הנותנים תחושה של ראשוניות. לצד המסלולים המוכרים בנגב והמסעדות המומלצות בדרום מתקיימים להם מקומות אוכל מיוחדים שרק המקומיים (ועוד כמה בודדים) מכירים. חלקם נמצאים ממש על אם הדרך וחלק באזורים נידחים (מי אמר גבול מצרים ולא קיבל?). לכל מקום יש את הסיפור שלו ואת הייחודיות שלו.
אז… איפה אוכלים בנגב?
שימו וויז וצאו לדרך אל מקומות האוכל הלא שגרתיים של אנשי המדבר.
אוכל רחוב על אם הדרך – מתחם מועצה אזורית רמת הנגב (ליד מבנה המועצה)
מה הסיפור? צביקה טוכטרמן היה מנהל מפעל בטון בעברו, עד שיום אחד נמאס לו מבטון והוא החליט לעשות את מה שהוא הכי אוהב – להאכיל אנשים. הוא קנה עגלת אוכל וקרא לה בורקסטופ.
מה תקבלו? בורקס טורקי אורגינלי במבחר טעמים (נאפה במקום) בתוספת ביצה קשה, עגבניות מרוסקות וחמוצים. יש גם שקשוקה טעימה במיוחד מלווה בסלט ירקות, חמוצים חומוס ובאגט.
הבונוס – החיוך החם באמצע הדרך.
הפרטים החשובים – צביקה טוכטרמן – בורקסטופ 053-2810448 | על כביש 40 ליד תחנת הדלק משאבים | כשר | פתוח: בימים ראשון-חמישי בין השעות 7:00-14:00 | פייסבוק
אוכל טוב עם מידע חשוב – מתחם מועצה אזורית רמת הנגב (ליד תחנת דלק משאבים)
מה הסיפור? שלום ואלכס, שני יזמים צעירים מרמת הנגב, לקחו תחנת מידע נטושה והפכו אותה למקום חמוד המגיש אוכל קליל וטעים. בתחנת המידע רמת הנגב אפשר למצוא גם אוכל חלבי וגם אוכל בשרי ושניהם עם תעודת כשרות. איך? שני מטבחים נפרדים. את הבשרי מכינים במטבח שנמצא על פודטראק.
מה תקבלו? בגזרת הבשר תמצאו כאן בין היתר, כריך אנטריקוט (טעיםםםם), המבורגר עם מגוון תוספות ושניצל ביתי. אם בא לכם משהו חלבי תוכלו לבחור בין פיתה לאבנה, בייגל, פוקאצ'ה ופיצה. אפשר גם סתם להתפנק עם קפה ומשהו מתוק.
הבונוס – תחנת מידע, כבר אמרנו? כאן תקבלו מידע לגבי טיולים ואטרקציות באזור.
הפרטים החשובים – שלום 050-3134422, אלכס 052-4674637 – תחנת מידע רמת הנגב | צומת משאבים, מתחם תחנת דלק רמת נגב | כשר חלבי וכשר בשרי | פתוח: ראשון –חמישי 07:00-22:00, שישי 09:00-17:00 | משלוחים לישובים ולחוות הבודדים בטווח שבין שדה בוקר-אשלים-רתמים | פייסבוק.
קונדיטוריית בוטיק מול הנוף המדברי – קיבוץ טללים
מה הסיפור? יום אחד קמה בחורה צעירה ומחליטה שהיא מממשת את החלום שלה, לפתוח קונדיטוריית בוטיק בלב המדבר. ענבר קמחי, קונדיטורית מוכשרת בת 27, פתחה בקיבוץ טללים את "קמחי קונדיטוריה ובית קפה" לאחר שנסגרה הקונדיטוריה בה עבדה.
מה תקבלו? עוגות, עוגיות, מאפים, קישים מלוחים, קינוחים אישיים, קינוחים טבעוניים וקינוחים ללא גלוטן. אה, וגם קפה אלוהי. כל המוצרים נעשים בעבודת יד תוך שימוש בחומרי גלם טריים ואיכותיים. ניתן להזמין (מראש) עוגות וקינוחים לימי הולדת ואירועים מיוחדים.
הבונוס – לשתות קפה עם עוגה בפרגולה, מול רפת קיבוצית ונוף הרים, וליהנות מהבריזה של המדבר.
הפרטים החשובים – ענבר קמחי, קמחי קונדיטוריה ובית קפה | 054-4446029 | קיבוץ טללים | פתוח: ראשון-חמישי 8:00-12:00; שני-חמישי 17:30-20:30; שישי 8:00-13:30 | אתר אינטרנט | פייסבוק
משאית אוכל באמצע החורשה – חורשת זוהר מול כמהין (פתחת ניצנה)
מה הסיפור? ניר אלקסלסי, שף במקצועו, החליט יחד עם רעייתו להחליף את חיי העיר בשלווה המדברית. הם אספו את הילדים ועלו צפונה (מאילת), אל הישוב כמהין, מטר וחצי מגבול מצרים. אחרי תקופה בה עבד בחקלאות החליט לקחת את החלום צעד אחד קדימה ופתח את "טעם המדבר" – משאית אוכל המגישה אוכל ביתי.
מה תקבלו? התפריט כאן מגוון ומשתנה בכל יום וכולל מאכלים כמו קדירת עוף בירקות, תבשיל בקר וכבש, בשרים על האש, קובה, מפרום, קוסקוס, תבשילי ירקות, תוספות שונות וסלטים.
הבונוס – אחרי הארוחה לשבת עם הקפה והעוגה בזולה המפנקת בחוץ ולהרגיש לרגע כמו בגבעת חלפון.
הפרטים החשובים – ניר אלקסלסי, טעם המדבר, 054-4228731 | בחורשה שבכניסה לישוב כמהין | כשר | פתוח: שני-חמישי 12:00-18:00; שישי מ- 12:00 עד שעה לפני כניסת השבת | אתר אינטרנט | פייסבוק.
קפה בגדד ליד מצרים – עזוז
מה הסיפור? אייל טובול ופגי אסרף הכירו עוד בצרפת, כשהיא היתה חניכה בתנועה והוא היה המדריך שלה, אבל הפכו להיות זוג רק אחרי מספר שנים כשנפגשו שוב בישראל. הם עזבו את הים של תל אביב לטובת השקט של המדבר והגיעו לעזוז שם הקימו את "קפה עזוז" – בית קפה עם צ'ארם של חושה בסיני המגיש אוכל נהדר. בקיץ מתקיימות כאן הופעות מוזיקה.
מה תקבלו? – אוכל חלבי-צמחוני, פשוט וטעים עם ניחוח צרפתי. בין היתר אפשר למצוא פיצות ומאפים מהטאבון, שקשוקה, סינייה ירקות, לזניה, מסבחה, חציל בלאדי ואפילו קרפ צרפתי.
הבונוס – הכי קרוב לסיני שתמצאו כאן. גם במראה וגם באווירה.
הפרטים החשובים – אייל ופגי טובול-אסרף, קפה עזוז, 054-4226330 | עזוז | לא כשר | פתוח: שעות הפתיחה משתנות בהתאם ליום ולעונה. ניתן להתעדכן בדף העסקי בגוגל | פייסבוק
חומוס סביבתי – ירוחם
מה הסיפור? דותן זיבר, תושב כמהין, בכלל רצה לגדל אבוקדו. הוא נטע מטע אבוקדו וכדי לממן את המים והדשן עד שהמטע יתחיל להניב פרי, הוא פתח עגלת חומוס קטנה ליד כמהין. עם הזמן גדל והתפתח, זנח את העגלה לטובת "אינתי", חומסיה קטנה וקסומה בירוחם. גם טעימה, גם מתאימה לטבעוניים (ללא ביצים) וגם שומרת על הסביבה – טייק אווי מוגש בכלי חד-פעמיים מתכלים.
מה תקבלו? מגוון מנות חומוס עם תוספות שונות, פלאפל, חלת בצל, צ'יפס, פטריות ועוד. הכל טרי, טעים ומוגש עם הרבה חום ואהבה.
הבונוס – לקחת את כל הטוב הזה ולעשות פיקניק מול האגם בפארק ירוחם.
הפרטים החשובים – דותן זיבר 08-634-4614, 054-7802424 חומוס אינתי | צבי ברנשטיין 800/5 ירוחם | כשר למהדרין | פתוח: ראשון-חמישי 10:00-20:00, שישי 10:00-15:00, שבת סגור | פייסבוק.
הודי ותל-אביבי נפגשים בירוחם – ירוחם
מה הסיפור? מאיה, "רווקה תל אביבית טיפוסית", כמו שהיא מגדירה את עצמה, הגיעה לירוחם לפני שנתיים.
בתור צמחונית הבינה שאין לה אוכל צמחוני נגיש בירוחם, אז פתחה את "מאיושקה" – מסעדה צמחונית/טבעונית ובר בריאות.
מה תקבלו? התפריט הקבוע כולל: חומוס הבית, מנות בפיתה וסלטים. בכל יום יש גם מנה חמה מתחלפת (כמו: המבורגר צמחוני, מפרום טבעוני ועוד). פעמיים בשבוע מוגש אוכל הודי. בנוסף תמצאו גם שייקים (עם תוספות) ומיצים סחוטים.
הבונוס – משהו קר בלב מדבר ("לא נראה לי הגיוני איך אין תפוז סחוט בלב המדבר?").
הפרטים החשובים – מאיה – מאיושקה 055-9776378 | מרכז מסחרי, צבי בורנשטיין, ירוחם | כשר | פתוח: ראשון 12:00-20:00, שני-חמישי 07:00-20:00, שישי 07:00-16:00 | פייסבוק
ארוחה עם סיפור – ירוחם
מה הסיפור? חיבור בין צורך קיים לפתרון מחוץ לקופסה הוביל לפרוייקט חברתי משגע שיזמה עמותת "עתיד במדבר". "המבשלות של ירוחם" מיזם שמחבר בין נשים מקומיות מתפוצות שונות לבין אורחים וקבוצות המגיעים לירוחם ומחפשים חווית קולינריה ואירוח אחרת.
מה תקבלו? ארוחה צבעונית וטעימה עם חוויה אוטנטית מרתקת. כל מבשלת מכינה ארוחה בסגנון שלה: מרוקאית, טוניסאית ועוד.
ארוחה בשרית מלאה הכוללת: 8-10 סוגי סלטים, לחמים, מנה ראשונה, קוסקוס ומרק של קוסקוס, מנה עיקרית (עוף או בשר), תוספות, קינוח ושתיה חמה.
הבונוס – בסיום הארוחה תשמעו את הסיפור האישי של כל אחת ואחת (תאמינו לי, יש סיפור).
הפרטים החשובים – המבשלות של ירוחם, בהזמנה מראש בלבד – שי 050-5914174, הדס 050-2028691 |אתר אינטרנט | פייסבוק
החיפושית התימניה – מצפה רמון
מה הסיפור? החיפושית היא מסעדת פופ-אפ קטנה המגישה ג'חנון ביתי תימני, פשוט אבל טעים, כזה שמוצאים אצל סבתא. נמרוד מכין את הג'חנון מחומרים טריים בלבד, ללא סוכר לבן או מרגרינה. למה חיפושית? בגלל מכונית החיפושית הכחולה שלו.
מה תקבלו? בימי שבת – ג'חנון טרי העשוי עם חמאה ודבש. אפשר להזמין ג'חנון טבעוני/מקמח כוסמין/ ללא סוכרים/ אורגני. הג'חנון מגיע בתוספת עגבניות מרוסקות, ביצה קשה וחריף. אפשר להוסיף גם – חילבה טרייה, טחינה, שמנת, ועוד כל מיני תוספות מיוחדות. המטבח כשר ללא תעודה.
בימי שישי – בורקסים טריים בעבודת יד ומחומרים איכותיים (בהזמנה לקבוצות)
הבונוס – לקנות ג'חנון ולאכול בחורשה מול נוף מכתש רמון (תשאלו את נמרוד, הוא יסביר לכם).
הפרטים החשובים – נמרוד קריספל, ג'חנון החיפושית, 054-5245247 | פתוח: רק לטייק-אווי ומשלוחים (עקב הנחיות התו הסגול). החיפושית של נמרוד מגיעה לכל מקום בקרבת מצפה רמון (בשבתות) – צימרים, חוות בודדים (עד זית המדבר), קיבוץ שדה בוקר ואפילו לשטח | מומלץ מאוד להזמין מראש (בווטצאפ) לפני כניסת שבת | פייסבוק
עכשיו, כשהסודות הקולינריים של הר הנגב גלויים בפניכם, כל מה שנשאר זה להניע את האוטו ולהגיע להר הנגב. האוויר כאן נפלא, השקט ממכר והחוויות רק ממתינות לכם מעבר לפינה.
ואני, רק מלכתוב את כל זה נהייתי רעבה (-: