החודש שמחנו לארח קבוצה ייחודית ונבחרת של יוצרי תוכן מובילים בשפה העברית והאנגלית לסיור מיוחד " הר הנגב – טיול חוויות מדבר כמו תייר".
את הסיור גדוש- החוויות התחלנו כמו תיירים אמיתיים בטיסת ארקיע שנחתה בנמל התעופה רמון, משם נסענו בשיירת ג'יפים לשכנים בערבה הדרומית – קיבוץ לוטן, לארוחת בוקר עטורת שבחים בפוד טראק המקומי.
המשכנו למסע בדרך הבשמים ממואה ועד למצפה רמון. עצרנו בנקודות שונות, סיפרנו את סיפורי הנבטים, ונפעמנו מנופים ובעלי חיים שלא נראים בכל טיול.
מאובקים הגענו אל מתחם הגלמפיג החדש של חוות האלפקות, ואחרי התארגנות קלה באוהלים נפגשנו לארוחת ערב עם סלמאן סדאן, מהכפר הנסתר אריכא, ששיתף אותנו באורח החיים הבדואי, במסורות ובעבר מול הווה. את הערב קינחנו בתצפית אסטונומיה של שאו מרום.
אחרי זריחה מדהימה נפגשנו לארוחת בוקר
תודה לאנשי ה"סומסומיה"- על האוכל הנפלא. התארגנו ויצאנו יחד עם נאהב ומשפחת אלפקות לטיול קצר, קצת תמונות ושיחה על עונת ההמלטות בחווה וחוויות לילה במדבר .
נפרדנו והמשכנו יחד עם נועם שלו לסיור רגלי לאורך שפת מכתש רמון, זכינו לנופים מרהיבים, מזג אוויר נהדר ויעל זכר אשר דיגמן לנו במיוחד.
אחרי הליכה קלה ועצירת מנוחה בחורשה , הגענו על שפת המצוק בה נמצא מרכז המבקרים, שם המתין לנו אדם סלע לפעילות סנפלינג, חוויה מומלצת ביותר.
את ארוחת הצהרים אכלנו במסעדה הסמוכה – צוקים, ומשם צעדנו שבעים ועייפים קלות, אל אכסניית הנוער מצפה רמון, שם קיבלנו חדרים באגף החדש, ובקרב המשתתפים נשמעו קריאות התפעלות הן מהנוף והן המחדרים עצמם.
אחרי מנוחה קלה (בכל זאת הלכנו לא מעט בבוקר…) התלבשנו חם ויצאנו לפגוש את שירי, מהמיזם החברתי אינסייד מצפה, עשינו סיור בנקודות ציון חשובות במצפה רמון, שמענו על העבר ועל ההווה, ודיברנו על העתיד. את הסיור סיימנו, איך לא? ברובע דרכי הבשמים.
לאחרונה נפתחו בה מסעדה ומלון סול– שניהם על טהרת הטבעונות. אכלנו ארוחת ערב נהדרת והצצנו לחדרי האירוח.
את הערב סגרנו בפאב הברך הוותיק, שם נפגשים יחד תושבים מקומיים ותיירים באווירה שמשתתפי הסיור הודו שאין באף מקום אחר.
אחרי לילה של בילוי, קמנו בבקר והתחלנו את דרכנו צפונה
התחנה הראשונה שלנו הייתה הר מחייה, פארק ציורי הסלע הקדום, בסיור מודרך עם ליאור שווימר, ארכיאולוג מחוז דרום ברשות הטבע והגנים. נראה שכולם הסכימו שהציורים של פעם הם הפיד של היום…
המשכנו לביקור בחוות כרמי עבדת. התרשמנו מיחידות האירוח החדשות, ובעיקר טעמנו יינות שונים של היקב. חנה יזרעאל בעלת החווה, שוחחה איתנו על ציונות, חקלאות מדברית וחדשנות.
אחרי יין חייבים לרפד קצת את הבטן, ולכן עשינו את דרכנו לחומוס איתני בירוחם, שם טעמנו ממגוון המנות והסלטים. החומוס גרר תשואות התפעלות גם בקרב מי שהגדיר את עצמו כמבין בחומוס.
הנקודה האחרונה שלנו בסיור הייתה אגם ירוחם. כדי להוריד קצת את החומוס (ממקודם, זוכרים?) עלינו על מגוון הכלים של ויטמין שיא, ודיוושנו בשבילי הפארק, תוך התקפות צחוק ותחרויות ללא הכרעה, שנפסקו רק אחרי שעצרנו למנוחה, קפה ומתוקים של קונדיטוריית גלו, שהפליאה במתוקים בסגנון צרפתי.
אנו רוצים להודות לכל השותפים לפרויקט, למשרד התיירות ולמועצה המקומית מצפה רמון על התמיכה, לחברת ארקיע על הסיוע בטיסות, לשכנים שלנו בערבה הדרומית על ארוחת הבוקר, לעסקי התיירות המקומיים הרבים שהתגייסו לקחת חלק : אפי פרי סייר מדבר, גלעד קרטון- בראשית טיולי מדבר, עודד שיקלר רמון תיירות מדבר , אדם סלע – אדם סלע מרכז לסיורי מדבר, חוות האלפקות, סלמאן סדאן, לשאו מרום על האסטרונומיה, הסומסומיה, נועם שלו, מסעדת צוקים , אכסניית הנוער במצפה רמון, אינסייד מצפה, סול מסעדה ומלון טבעוני , פאב הברך , ליאור שווימר– רשות הטבע והגנים, חוות כרמי עבדת, חומוס אינתי, ויטמין שיא, גלו מאפים.
משתתפים :
אינדיה פארסד , דניאל גיטמן טדבוסיאן, יובל ראובן ו I24 , ניר סלומון מטיילים מצייצים, חן יוסף, אילן סומרה, עדי שטרן, אלון שטרן
הפקה : טלי בריל, דנה אבידן.