למדבר יש יופי מיוחד, פראי כזה.
לפעמים רואים את היופי במבט אחד ולפעמים צריך לחפור לעומק כדי למצוא את הפינות הנסתרות. תוך כדי טיול במדבר, אנחנו מוציאים את הטלפון ואורזים את החוויה הזו לתמונה שתנציח את הרגע.
אחת הדרכים הפופולריות לספר לעולם איפה טיילנו היא באמצעות האינסטגרם. אנחנו מגיעים למקום, מטיילים בו, ותוך כדי מחפשים את הזווית הכי טובה לצילום ואת הפילטר הכי מהמם שיעביר את התחושה שאנו חשים כרגע.
אז בשביל שתדעו בדיוק לאן ללכת ומה לצלם, הנה 15 מקומות בהר הנגב שנראים נהדר באינסטגרם.
אזור מצפה רמון
פארק לפיסול מדברי במצפה רמון
גן פסלים לא שגרתי עם פסלי אבן ענקיים העשויים מסלעים מקומיים ומפוזרים על פני שטח גדול, לא רחוק משפת מכתש רמון. נבחרת מכובדת של פסלים בינלאומיים הגיעו לכאן בשנות ה 80 וה 90 והקימו את הגן המרשים הזה, שמשתלב וממסגר את הנוף הבראשיתי. דמיינו את עצמכם מסתובבים בין הצללים כשברקע הנוף הפראי של מכתש רמון.
טיפ: אם בא לכם להרגיש לרגע כאילו אתם נמצאים בשביל החלב הקוסמי, תגיעו הנה לקראת השקיעה. כאן נמצא שביל האבנים הזוהרות במצפה רמון הזוהרות בחשיכה ומספקות חוויה של חלל.
מיקום בגוגל.
המרפסת התלויה
מצפור המרפסת התלויה ממוקם בטיילת אלברט במצפה רמון העוברת לאורך המצוק הצפוני של מכתש רמון. זוהי בעצם מרפסת התלויה מעל המצוק ומספקת הצצה קרובה (ומעלפת, אם יורשה לי לציין) אל המכתש. אחרי שיפוץ של חצי שנה, נפתחה מחדש המרפסת, ומציעה נופים מרהיבים ללב המכתש.
טיפ: צלמו גם את המרפסת עצמה, על רקע נוף המכתש.
מיקום בגוגל.
הר גמל מצפה רמון
אחת התצפיות הנהדרות על מכתש רמון ונקודת צילום פופולרית לכל מי שמגיע למצפה רמון היא הר גמל – גבעה בצורת גמל הממוקמת בקצה העיירה, ממש על שפת המכתש. מומלץ מאוד לעלות במדרגות אל ה"דבשת" של הגמל ולצפות בנוף המשגע שרק מחכה לכם.
כבר בתקופות קדומות משכה צורתו יוצא-הדופן את עיניהם של נוודי המדבר, והם השתמשו בו כנקודת ציון שסימנה להם את ראש אחד המעלות- השבילים שבאמצעותם אפשר לרדת לתוך המכתש. לא לחינם הוא זכה לשם ראס א-סרביט (קצת כמו "שרביט" בעברית).
טיפ: מסביב להר גמל יש מסלול הליכה קצרצר שיספק לכם זוויות צילום נוספות.
מיקום בגוגל.
גרפיטי אורבני ברובע דרכי הבשמים
פעם היה כאן אזור תעשיה, אך כיום מאכלסות את ההאנגרים ברובע הבשמים גלריות אומנות מסעדות, מאפיה, פאב שכונתי שמידי פעם ניתן לשמוע בו מוזיקה חיה וחנויות. מאחורי כל דלת יש כאן סיפור. שיטוט קצר ברחובות הרובע יגלה לכם כמה פינות חמד נסתרות ובניהם ציורי גרפיטי נחמדים.
מיקום בגוגל.
דברים שכדאי לכם לדעת על מצפה רמון
- במצפה רמון יכול להיות קריר בבוקר ובערב (גם בקיץ), הביאו משהו ארוך ללבוש איתכם.
- אם הגעתם בסוף הקיץ או תחילת הסתיו והתמזל מזלכם לצפות בגלישת עננים, תכניסו גם את זה לרשימת האינסטגרם שלכם.
- כל הנקודות המוזכרות למעלה (מלבד רובע הבשמים) נמצאות לאורך טיילת אלברט – טיילת נהדרת באורך של כ-2 ק"מ, העוברת לאורך המצוק הצפוני של מכתש רמון וממנה ניתן לראות את עוצמתו של המכתש ממספר זוויות. אם זמנכם בידכם טיילו לאורכה בין נקודות הצילום. ואם חסרה לכם כוס יין ביד כדי להשלים את התמונה, אין בעיה – יין מקומי ברמה בינלאומית תוכלו למצוא באחת מהחוות על דרך היין הקרובות למצפה רמון.
אזור ירוחם
הר אבנון במכתש הגדול ליד ירוחם
הר אבנון "יושב" על הדופן הצפונית של המכתש הגדול (הנקרא גם מכתש חתירה או מכתש ירוחם) ומספק תצפית מהממת על המכתש ועל קירותיו הדרומיים. מנקודה זו אפשר לראות (ולצלם) את רוב המכתש כמעט.
זוכרים את גלישת העננים במכתש רמון? אז זה רלוונטי גם פה.
טיפ: הר אבנון בזריחה או בשקיעה יספק לכם תפאורה מהממת לצילום שלכם.
מיקום בגוגל.
אגם ירוחם
אגם ירוחם הוא אגם מלאכותי שנוצר בעקבות הקמת סכר על נחל רביבים.
מסביב לאגם הוקם פארק ירוחם (קישור אטרקציות בפארק ירוחם) ובו, מלבד עצים תמצאו גם מתקני שעשועים לילדים ושולחנות פיקניק. אחת הנקודות היפות לצילום היא הסכר שיצר את האגם. צלמו את הסכר כשהאגם מלא וצלמו את האגם כשאתם עומדים על הסכר.
טיפ: בשנים גשומות במיוחד זורם שיטפון בנחל רביבים, הסכר עולה על גדותיו והמים גולשים אל עברו השני וממשיכים לזרום הלאה בערוץ הנחל. אם אתם נמנים על חובבי שיטפונות, אל תפספסו את התמונה הזו.
מיקום בגוגל.
פסל הזהות בירוחם
בכניסה לרחוב הראשי של ירוחם עומד פסל רב עצמה של הפסל והמשורר עזרא אוריון. אלו הם שני עמודים לבנים המתנשאים לגובה של 20 מטר ובניהם רווח בכיוון זריחה-שקיעה המאפשר לאור להיכנס. בצד אחד של הפסל נמצאות מדרגות המובילות אל הרווח בין שני העמודים, ומהצד השני מגלשת בטון להנאת הילדים.
טיפ: נסו ללכוד את הזריחה בין שני עמודי הפסל.
מיקום בגוגל.
אזור מדרשת בן גוריון
מצפה דור: הנדנדה שעל הצוק
על צוק בתוך מדרשת בן גוריון ניצבת נדנדת עץ הצופה על כל בקעת צין. היא נראית כמעט כמו אלמנט פיסולי על רקע צבעי המדבר. לא הרבה אנשים מכירים אותה, אולם היא מגלמת את השלווה והפסטורליות בנגב.
לפעמים הנדנדה תהיה ריקה מיושבים ולפעמים תפגשו שם את אלו שבאו ליהנות מהנוף, אך בכל מקרה היא תספק לכם את אחת התמונות היפות לאינסטגרם.
הנדנדה ואבן הזיכרון שלצידה הוצבו ע"י משפחתו של דור כהן ז"ל, שנהרג ב-2015 במהלך טיול בגיאורגיה והוא רק בן 22.
הגעה: נכנסים למדרשת בן גוריון ופונים ימינה עם הכביש לכיוון בית ספר שדה שדה-בוקר. מהחניה יוביל אתכם שביל אבנים גדולות באורך של כ-200 מטר אל הנדנדה הנמצאת ממש על שפת המצוק של בקעת צין.
טיפ: אפשר להגיע למצפה דור גם מאחוזת קבר בן גוריון, דרך הטיילת העוברת על שפת המצוק.
עין עבדת עם הילדים
מסלול טיול קצר ייקח אתכם אל הגן הלאומי עין עבדת. שם נמצא אחד המעיינות הנובעים כל השנה בנחל צין. עין עבדת הוא נווה מדבר נהדר ובו מפל הנופל אל בריכה טבעית גדולה ויפה, ממנה ממשיכים המים לזרום בתוך הקניון העמוק והמרשים של נחל צין. בין לבין תוכלו לפגוש כאן את היעלים והנשרים החיים במקום.
שימו לב: זוהי שמורת טבע ולכן הכניסה בתשלום (יש לשים לב לשעות הפתיחה). כמו כן, חל איסור להיכנס אל הבריכה כדי לא לפגוע בבעלי החיים.
טיפ: אם אתם כבר באזור, תוכלו לשלב טיול לנחל חווארים.
מיקום בגוגל.
עין עקב
כמו עין עבדת, גם עין עקב הוא מעיין נובע ובו מפל הזורם אל בריכה טבעית עמוקה, מעוטרת צמחיית נחלים. בשונה מעין עבדת, הגישה לעין עקב מאתגרת, דבר שהופך אותו לשקט יותר ופחות צפוף. אל עין עקב אפשר להגיע ברגל (5 ק"מ לכל כיוון) או באמצעות טיול ג'יפים (קישור לטיולי ג'יפים).
מיקום בגוגל.
העיר עבדת
עבדת היא עיר נבטית היושבת על דרך הבשמים שעברה בין פטרה לנמל עזה. בעבר היתה עיר גדולה שוקקת חיים וכיום רק שרידיה המרשימים נשארו להעיד על כך. שיטוט בין הרחובות העתיקים יספק לכם שלל נקודות וזוויות לצילום. אבל לא רק זה, עבדת יושבת על גבעה גבוהה ומספקת תצפית נהדרת על הנוף שמסביב.
מיקום בגוגל.
אזור צומת טללים
שדה סולארי ליד אשלים
קרה לכם שנסעתם דרומה על כביש 40 ובאזור באר שבע ראיתם באופק כדור זוהר על עמוד?
נא להכיר: מגדל השמש.
המגדל עומד במרכזו של השדה הסולארי הגדול במזרח התיכון. לא ניתן להיכנס אל השדה, אך אפשר לצלם אותו ממספר מקומות וזוויות. כדי לקבל מבט קרוב על המגדל והשדה המקיף אותו, תצטרכו לעלות אל אנדרטת הקומנדו הצרפתי שנמצאת ממול.
טיפ: סעו דרומה כ-8 ק"מ ועלו עם הרכב אל תצפית פלוט A שתיתן לכם מבט על כל שאר השדות הסולאריים.
מכאן תוכלו לצלם את מגדל השמש כאילו הוא מונח על כף ידכם.
אזור פתחת ניצנה
קרונות הרכבת הטורקית ליד עזוז
באמצע השממה, לא רחוק ממפגש נחלים עזוז וניצנה, ניצבים שני קרונות רכבת עתיקים המשמשים כמקום מסתור לצפרים המגיעים לצפות בציפורי החוברה בתקופת החיזור. קרון אחד סגור וקרון אחד פתוח עם מדרגות המובילות אליו. לאחרונה אף ניתן למקום שם: מצפור החוברות.
המיקום שלהם אינו אקראי, כאן עברה מסילת הרכבת התורכית שנבנתה בתקופת מלחמת העולם הראשונה וחיברה בין נחל שורק לקוסיימה במצריים.
הגעה: בצומת ניצה פונים לכיוון עזוז וממשיכים בנסיעה כ-9 ק"מ עד לקרון הרכבת.
צילמתם והעליתם לאינסטגרם? תייגו אותנו: תיירות הר הנגב